Hallonpannacottacheesecake

Här kommer receptet på hallonpannacottacheesecaken som jag lovade er för ett tag sen. Receptet har vi hittat här. Dock har vi modifierat det lite grann för att det ska passa oss bättre, men det är bara småjusteringar.

 
Botten:
16 st digestivekex
flytande margarin
 
Fyllning:
3 gelatin
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g Philadelpiaost (vi använder 175 g laktosfri och det funkar utmärkt det också)
 
Garnering:
Färska bär
Blockchoklad
 
Gör så här:
 
1. Smula sönder 16 st digestivekex. Vi använder stavmixer och kör några i taget. Häll smulorna i en springform och blanda i den mängd flytande margarin som du vill ha, men det bör bli ganska kladdigt. Gör ett jämnt lager och ställ in i kylen medan du gör fyllningen.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret löst sig.
4. Ta upp gelatinblanden ur vattnet, krama ur dem och rör ner dem i grädden. Tag kastrullen från värmen och låt det svalna något.
5. Mixa hallonen till en puré med hjälp av en mixerstav. Vi använde oss av upptinade frysta hallon, men tillsatte då liiiiite socker.
6. Rör ner philadeliphian och hallonpurén i grädden. Vispa till en jämn smet och häll den i formen.
7. Låt sedan stå i kylen i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.
8. Precis innan servering kan du smälta lite blockchoklad och ringla över och garnera med färska bär, förslagsvis ännu mer hallon.
 
Vi hade vår i kylen i 4 timmar men tyckte att det var på gränsen till för lite för att den skulle ha stelnat tillräckligt. Vi fick även göra en paniklösning och ringla över chokladsås i sista sekunden. Chokladen ville inte riktigt samarbeta. Men det gick bra det också.